OWNE
Antwerpen
Verbouwing
2020
Deze 19e eeuwse burggraafwoning gelegen in hartje Antwerpen kreeg in 2020 een zeer drastische renovatie. De voorgevel en de karakteristieke inkomhal, die voor de bouwheren de grootste troeven waren, werden behouden. Het bestaande pand met 3 kleine appartementen werd in de loop der tijd volledig volgebouwd tot aan de perceelsgrenzen. Deze koterijen werden afgebroken en een nieuwe achterbouw werd geplaatst en terug omgevormd tot eengezinswoning. Hierdoor werd er plaats gemaakt voor een buitenruimte. De achtergevel werd een in het oog springend geheel met materialen die aansluiten bij de eerder gerenoveerde burgerpanden. De geglazuuurde witte gevelsteen, veel voorkomend in de buurt, werden hier op een unieke verticale manier geplaatst. Grote glaspartijen in staal en vides zorgen voor een enorme lichtinval. 
No items found.
Deze website gebruikt cookies. Door op accepteren te drukken, ga je ermee akkoord dat er cookies op je computer worden opgeslagen. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie.