GREE
Antwerpen
Renovatie bouwschil
2019
Dit appartementsblok uit de jaren 60 gelegen langs de Antwerpse singel is een voorbeeld van een grondige energetische aanpak, rekening houdend met alle randvoorwaarden (blijvende bewoning, fasering en budgetten). In functie van de verhuurbaarheid op lange termijn en om warmteverliezen zoveel mogelijk te beperken, waren een aantal ingrepen dringend nodig. In nauw overleg met de opdrachtgever werd er beslist om de daken, de terrassen en gevels aan te pakken. De daken dienden gezien de normen 2023 geïsoleerd worden, dakranden werden aangepast en een nieuwe waterdichting werd geplaatst. De terrassen werden aangepakt op gebied van betonrot, een nieuwe waterdichtingslaag en vloerafwerkingen werden geplaatst en de balustrades en tussenschermen werden vervangen naar huidige wetgevingen. De gevels werden ontmanteld tot op bestaande draagstructuur, nieuwe doorgedreven isolatie werd geplaatst, afwerking in bepleistering en afwerking in natuursteen werden verzorgd voor een frisser en hedendaagsere look van het gebouw. 
No items found.
Deze website gebruikt cookies. Door op accepteren te drukken, ga je ermee akkoord dat er cookies op je computer worden opgeslagen. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie.