DEHA
Schilde
Nieuwbouw
Particuliere woningen
2023
Het ontwerp van deze villa resulteert in een strak volume waar een horizontale belijning de hoofdrol speelt. Een combinatie van zwart aluminium schrijnwerk met latwerk en een wit gevelpleisterwerk zorgt voor een tijdloos karakter. 
No items found.
BALD
Mechelen
Verbouwing
Particuliere woningen
2023
Deze bijzondere architectonische woning brandde gedeeltelijke uit, wat de nieuwe eigenaren de gelegenheid bood om een uitgebreide renovatie uit te voeren, zowel intern als extern. De interne transformatie was grondig en respecteerde tegelijkertijd de unieke kenmerken van het huis, zoals de imposante vide in de eetruimte en keuken. De oorspronkelijke parketvloeren op de verschillende verdiepingen werden zorgvuldig gerestaureerd, samen met de houten trap, waardoor hun authentieke uitstraling behouden bleef. Op de begane grond koos men voor een eigentijdse gietvloer met een stoere betonlook. Dit eigentijdse gevoeld werd doorgetrokken in het vernieuwde maatmeubilair en het stalen binnenschrijnwerk. Tijdens de renovatie van de buitenschil van de woning onderging de voormalige garage een transformatie tot een kantoorruimte, terwijl de keuken nu is uitgerust met een praktische bijkeuken. Aan de voorzijde van de woning werd een carport toegevoegd met een aangrenzende tuinberging. Daarnaast is de gevel van het gebouw opnieuw afgewerkt met een fraaie kalkpleister.
No items found.
BINN
Duffel
Verbouwing
Particuliere woningen
2023
In het midden van de Duffelse weilanden ligt een jaren 60 woning die klaar is voor een totaalrenovatie naar hedendaagse standaarden. Door het verplaatsen van de huidige trap creëren we een centrale as  die doorheen de woning loopt en de belangrijkste ruimtes hierop laat aantakken. De verschillende ruimtes krijgen hierdoor een eigen identiteit en intimiteit. Het integreren van grote glaspartijen zorgt voor vergezichten naar alle zijden van de woning en laat het interieur overvloeien met het exterieur. Er wordt getracht om met houten materialen een warme uitstraling in het interieur door te trekken. De karakteristieken en vormentaal van de huidige woning worden behouden maar krijgen een update naar de 21e eeuw in landelijke stijl.
No items found.
ARTE
Ekeren
Nieuwbouw
Particuliere woningen
2023
Een strak ontworpen woning in een bosrijke omgeving zorgt voor een prachtig resultaat. Er wordt een mooi evenwicht gezocht tussen een private voorgevel en een open gevoel langs de tuinzijde. Zo wordt binnen buiten en kruipt de natuur als het ware naar binnen. Het is voor de bouwheren belangrijk om het kleurenpalet van de woning af te stemmen op de omgeving.
No items found.
OSYL
Mortsel
Verbouwing
Particuliere woningen
2023
Verbouwing ééngezinswoning 
No items found.
VOGE
Kalmthout
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2023
Laureaat voor het ontwerpen van 18 sociale koopwoningen. Er werden 4 types woningen ontworpen in een mix van gesloten en halfopen bebouwingen. Binnen het ontwerp wordt gestreefd naar een sterke beeldwaarde: een gelijkaardige materialisering en detaillering zorgen voor eenheid rond het centrale plein. De sterke volumewerking met in- en uitspringen- de elementen zorgt daarentegen voor voldoende variatie en levert een boeiend straatbeeld op. Elke woning is daardoor apart afleesbaar, wat de herkenbaarheid onderstreept. De benedenverdiepingen van de woningen worden uitgewerkt met een frisse gevelbepleistering die een verfijnd tegengewicht vormt voor de stoere verdieping. Een karaktervolle roodgenuanceerde baksteen accentueert de verdiepingen en loopt quasi naadloos over in de keramische dakpannen (toon-op-toon). Beide bouwlagen worden visueel gescheiden door een lichtkleurige horizontale band, die verwijst naar de luifels ter hoogte van de carports. 
No items found.
MARN
Antwerpen
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2023
Laureaat van een wedstrijdontwerp voor het ontwerp van 43 appartementen met ondergrondse parking in Antwerpen-Noord. Om een zo groot mogelijke variatie van woontypes te voorzien, wordt er gewerkt met een mix van één-, twee en drieslaapkamer appartementen. De homogeniteit in de buurt wordt behouden door het grote bouwblok te verdelen in verschillende traveeën. Zo wordt de massieve gevel mooi verdeeld en creëren we een zachter geheel. Het kleurgebruik van de gevels refereert eveneens naar de buurt met z'n 19e eeuwse panden. Zo wordt er gewerkt met geel en groentinten en een soberder beige dat vaak zichtbaar is in de naastgelegen panden.
No items found.
BEVR
Brasschaat
Verbouwing
Particuliere woningen
2023
Renovatie van een vrijstaande woning in Brasschaat. Gezien het brede perceel wordt ervoor geopteerd om de uitbreiding langs de zijkant van het gebouw te voorzien. De woning oogt hierdoor grootser. De woning wordt volledig gestript en wordt naar huidige normen verbouwd. 
No items found.
AERT
Zoersel
Verbouwing
Particuliere woningen
2023
Totaalrenovatie van een bungalow woning uit de jaren 70. De woning wordt opgevormd tot een moderne villa voorzien van alle hedendaags comfort. 
No items found.
LAAK
Laakdal
Interieur
Publiek
2023
Voor dit nieuwbouwproject met 51 wooneenheden (40 koop- en 11 huurappartementen), kleinhandel en horeca ontwierpen wij de publieke gemeenschapsvoorzieningen. Hiertoe behoren een cultureel café, een foyer en een polyvalente zaal. 
No items found.
MANU
Grimbergen
Verbouwing
Particuliere woningen
2022
Verbouwing en uitbreiding van een half open bebouwing. Achteraan wordt een strakke moderne uitbreiding geleverd die zorgt voor een opwaardering van het pand.
No items found.
KOCH
Berendrecht
Verbouwing
Particuliere woningen
2022
Renovatie van een oude hoeve tot shared offices en appartementen.
No items found.
PARK
Niel
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2022
Parkwijk is een duurzaam nieuwbouwproject in massiefhoutbouw bestaande uit een mix van 74 wooneenheden, waarvan 6 grondgebonden woningen, 12 gestapelde woningen en 56 appartementen. De Parkwijk site is gelegen op de hoek van de Matenstraat en de Tuinlei in Niel. Het woonproject zet in op kwalitatief wonen in een groen parklandschap met telkens een eigen privé buitenruimte. De Parkwijk site kwam leeg te staan na het slopen van een 30-tal seniorenflats die niet meer voldeden aan de hedendaagse normen. De gemeente Niel beoogde een nieuwbouw woonproject gerealiseerd door een projectontwikkelaar aan de hand van een kandidatuur.
No items found.
REIG
Berendrecht
Interieur
Commercieel
2022
Aardse warme tinten worden er gekozen om dit bestaande restaurant terug naar het heden te brengen. Een kleurenas wordt doorheen het restaurant getrokken. Deze as bestaat uit verschillende materialen in dezelfde kleurschakering. Akoestische houten wanden, stoffen behangpapier, glazen loodwerk, catchy tegels en prachtige stoelen vormen een geheel waar het mogelijk maakt aangenaam te vertoeven tijdens een lekker etentje. 
No items found.
HOG3
Bonheiden
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2022
Het ontwerp combineert 13 grondgebonden eengezinswoningen die geclusterd zijn in groepen van 4 à 5 units met een apart volume waarbinnen 3 (senioren)flats en 4 duplexappartementen worden geïntegreerd. In totaal voorziet het voorontwerp 20 wooneenheden. De auto krijgt doorheen de hele site een ondergeschikte plaats, binnenin het hart van het plangebied worden trage verbindingen gecreëerd voor voetgangers en fietsers. 
No items found.
HERS
Willebroek
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2021
Gewonnen wedstrijdontwerp voor de bouw van 64 nieuwbouwappartementen. Een variatie van types 1/2/3/4 slaapkamerunits worden in een parkomgeving in vier verschillende blokken voorzien. De blokken worden ondergronds verbonden door middel van een parkeergarage. 
No items found.
OWNE
Antwerpen
Verbouwing
Particuliere woningen
2020
Deze 19e eeuwse burggraafwoning gelegen in hartje Antwerpen kreeg in 2020 een zeer drastische renovatie. De voorgevel en de karakteristieke inkomhal, die voor de bouwheren de grootste troeven waren, werden behouden. Het bestaande pand met 3 kleine appartementen werd in de loop der tijd volledig volgebouwd tot aan de perceelsgrenzen. Deze koterijen werden afgebroken en een nieuwe achterbouw werd geplaatst en terug omgevormd tot eengezinswoning. Hierdoor werd er plaats gemaakt voor een buitenruimte. De achtergevel werd een in het oog springend geheel met materialen die aansluiten bij de eerder gerenoveerde burgerpanden. De geglazuuurde witte gevelsteen, veel voorkomend in de buurt, werden hier op een unieke verticale manier geplaatst. Grote glaspartijen in staal en vides zorgen voor een enorme lichtinval. 
No items found.
LOZA
Antwerpen
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2020
Een bestaande ALDI winkel werd volledig afgebroken om er een nieuw filiaal met ondergrondse parking neer te zetten. Op de bovenliggende verdiepingen bevinden zich 13 appartementen met telkens 3 appartementen per verdieping en twee penthouses met prachtige dakterrassen op het hoogste niveau.
No items found.
TERL
Antwerpen
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2020
Dit nieuwbouw gebouw met 11 appartementen bevindt zich in een krappe stedelijke context waar er met verschillende factoren dient rekening gehouden te worden. De bouwprofielen houden rekening met naastliggende gebouwen en op kelderniveau wordt de parking voorzien. Gezien de oriëntatie krijgen de appartementen allemaal achteraan een zuidelijk terras. Door middel van een passerel structuur zijn de appartementen langs hier ook toegankelijk. Om ook een privatievere buitenruimte te creëren worden er ook vooraan kleinere terrassen voorzien. Een mix van verschillende woontypes worden doorheen het gebouw verspreid. 
No items found.
WEER
Mechelen
Verbouwing
Particuliere woningen
2019
Deze woning in Heffen is het resultaat van een intensieve verbouwing. De bestaande woning was voor de bouwheren te klein geworden, er werd daarom extra ruimte gecreëerd met plaats voor leefruimte en keuken. Verdiepingshoge ramen zorgen ervoor dat het licht diep in de woning binnendringt. Het hellend dak op de eerste verdieping werd vervangen door opgaand metselwerk met plat dak om de kamers boven te verruimen. De rode gevelsteen is een knipoog naar de sfeer van de woning voor de verbouwing. Door de ligging op een hoekperceel is de woning meteen een eyecatcher.
No items found.
GREE
Antwerpen
Renovatie bouwschil
Collectieve woningen
2019
Dit appartementsblok uit de jaren 60 gelegen langs de Antwerpse singel is een voorbeeld van een grondige energetische aanpak, rekening houdend met alle randvoorwaarden (blijvende bewoning, fasering en budgetten). In functie van de verhuurbaarheid op lange termijn en om warmteverliezen zoveel mogelijk te beperken, waren een aantal ingrepen dringend nodig. In nauw overleg met de opdrachtgever werd er beslist om de daken, de terrassen en gevels aan te pakken. De daken dienden gezien de normen 2023 geïsoleerd worden, dakranden werden aangepast en een nieuwe waterdichting werd geplaatst. De terrassen werden aangepakt op gebied van betonrot, een nieuwe waterdichtingslaag en vloerafwerkingen werden geplaatst en de balustrades en tussenschermen werden vervangen naar huidige wetgevingen. De gevels werden ontmanteld tot op bestaande draagstructuur, nieuwe doorgedreven isolatie werd geplaatst, afwerking in bepleistering en afwerking in natuursteen werden verzorgd voor een frisser en hedendaagsere look van het gebouw. 
No items found.
DIAN
Antwerpen
Verbouwing
Particuliere woningen
2018
Bij deze optopping van een bestaande woning werd er naar de originele karakteristieken gekeken. Het resultaat is een prachtig harmonieus geheel dat mooi aansluit in zijn omgeving. 
No items found.
HUGO
Antwerpen
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2018
Het project is het resultaat van een architectuurwedstrijd en omvat de integrale aanpak van een bestaand bouwblok met 80 sociale huurappartementen daterend van de jaren 1950. Deze woningen voldeden totaal niet meer aan de huidige comfort- en oppervlaktevereisten van VMSW - een radicaal plan van aanpak was dringend nodig. Na een grondige analyse van knelpunten en potenties kwamen we tot een concept waarbij de blokken op de twee koppen van het bouwblok vervangen werden door een nieuwbouwproject met een parking eronder. De kleinere blokken werden tot op de structuur gestript en de technieken werden aangepast aan de recente normen.
No items found.
HERM
Stabroek
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2018
De werken omvatten de bouw van 23 grondgebonden ééngezinswoningen, die geschikt worden in vier groepen rond een nieuw aan te leggen straat in het verlengde van de Burgemeester Hermanslaan. Binnen het project verspreiden we een vijftal verschillende basistypes van woningen over het plangebied, zodat een gevarieerd straatbeeld ontstaat. Daarbij is elk type afgestemd op de inplanting en oriëntatie van de kavel. Een sober maar modern en strak uitzicht zijn de uitgangspunten om een mooi geheel te creëren.
No items found.
SPLI
Antwerpen
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2018
Dit bouwblok met 24 appartementen heeft een noord-zuid oriëntatie. Achteraan het blok wordt een gemeenschappelijke tuin en fietsenberging voorzien, centraal ingeplant en toegankelijk voor de bewoners. De meeste appartementen krijgen zicht op de zuid geörienteerde tuin. Het ontwerp voorziet om alle woningen langs twee inkomhallen te bereiken, zo werken we ruimte-efficiënt. Verschillende typologiën (één-, twee- en drieslaapkamerappartementen) zorgen voor een mix in woontypes. 
No items found.
SAER
Antwerpen
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2018
Op een vierkant terrein worden twee zijden langsheen openbaar terrein gebruikt om de volumes in te planten. Aan het vooraangelegen plein voorzien we 5 bouwlagen, deze staat in contrast met de blok van 3 bouwlagen, aankoppelend aan omliggende straten. De gebouwen positioneren zich rond een groene tuin die fungeert als hart van het bouwblok. Om de massiviteit van de blokken te doorprikken wordt er gekozen om beide blokken van elkaar los te knippen zodat er een doorzicht naar de binnentuin ontstaat. Hierdoor krijgen we de mogelijkheid om 3 gevels per bouwblok als buitengevel te beschouwen, waardoor er meer natuurlijk licht toetreedt. Het lagere volume voorziet 6 duowoningen en het grotere 30 appartementen. Onderaan het hoogste gebouw wordt er kantoorruimte voorzien volgens het programma. Deze kijkt uit op het plein en zorgt voor zichtbaarheid naar de omgeving toe. 
No items found.
ROMB
Antwerpen
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2016
Op het prachtige Antwerpse Zuid werd een nieuwbouw met 4 appartementen gerealiseerd. De moderne en strakke gevel springt door zijn subtiliteit meteen in het oog. Er werd hier voor een donkergrijs parament gekozen met een geaccentueerde plint in combinatie met zwart buitenschrijnwerk met een aluminium kadrering. Bovendien is er nu een afzonderlijke inkomdeur met toegang naar een ondergrondse fietsenberging, dit door middel van een helling naar de kelderverdieping.
No items found.
SNEL
Antwerpen
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2015
Na de afbraak van vervallen magazijnen en garageboxen voorziet het project een nieuwbouwcomplex met een vijftal verschillende woontypes. Hierbij wordt er opnieuw een afgewerkt bouwblok gecreëerd rondom een groen hart van tuinen. Zo ontstaat een nieuwe woonstraat met ruimte voor groen en parkeren.
No items found.
BRUG
Antwerpen
Verbouwing
Collectieve woningen
2014
Dit project in de Brugstraat vervangt oude magazijnen door een Aldi-vestiging met ondergrondse parkings en erboven sociale koopwoningen, uitkijkend over een nieuw plein in het binnengebied; de historische voorgevel werd hersteld en aangepast aan de nieuwe functies van het project. 
No items found.
HALL
Antwerpen
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2012
Dit project voorziet een mix van verschillende woningtypes: op de benedenverdieping komen seniorenflats rond de gemeenschappelijke patio, met erboven klassieke- en duplexappartementen met ruime terrassen. In de achterliggende steeg worden ruime eengezinswoningen met tuin gebouwd. Het project vult een onbestemde plek in het weefsel op met veel aandacht voor schaal, doorzicht en materiaalgebruik. Qua vormgeving opteren we voor een hedendaagse en sobere architectuur die perfect in de omgeving past. opm: laureaat architectuurwedstrijd.
No items found.
BRED
Antwerpen
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2012
Op een braakliggend terrein in de Dambuurt werd een nieuw woongebouw van drie lagen en een dakverdieping, geschikt rond een groene binnentuin ontworpen. Er werd gekozen voor een donkerrode gevelsteen, referend naar naastliggende school. De toplaag werd uitgevoerd in lichtgrijze crepi om de massiviteit te verbreken. De inkomzones worden door lichtgrijze betonzones geaccentueerd. Een laag volume met garages verbindt de randbebouwing met het volume in het binnengebied, die de kopgevel van de school afwerkt. In de zijstraat werd een nieuwe groenstrook met parkingplaatsen ontworpen. 
No items found.
HULL
Aalter
Verbouwing
Particuliere woningen
2008
Totaalenovatie van een fermettewoning in het landelijke Aalter. De klassieke indeling van de bestaande woning werd volledig opengemaakt waardoor er een veel ruimtelijker gevoel onstaat. Een overvloed van licht wordt binnengetrokken door de klassieke kleine ramen te vervangen door grote glaspartijen. Deze contrasteren mooi met de klassieke materialen en vormen van de fermette. 
No items found.
DUIN
Antwerpen
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2007
Deze 18 woningen en appartementen werden ingeplant rond een nieuw wijkplein, dat door de Stad Antwerpen aangelegd werd. Een sterke volumewerking werd nagestreefd met op de hoek een verhoging van het aantal bouwlagen. Langsheen het plein worden er lagere woningen geplaatst. De kleurkeuzes qua materialisatie zijn een knipoog naar de panden die hiervoorheen stonden. 
No items found.
Deze website gebruikt cookies. Door op accepteren te drukken, ga je ermee akkoord dat er cookies op je computer worden opgeslagen. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie.