OWNE
Antwerpen
Verbouwing
Particuliere woningen
2020
Deze 19e eeuwse burggraafwoning gelegen in hartje Antwerpen kreeg in 2020 een zeer drastische renovatie. De voorgevel en de karakteristieke inkomhal, die voor de bouwheren de grootste troeven waren, werden behouden. Het bestaande pand met 3 kleine appartementen werd in de loop der tijd volledig volgebouwd tot aan de perceelsgrenzen. Deze koterijen werden afgebroken en een nieuwe achterbouw werd geplaatst en terug omgevormd tot eengezinswoning. Hierdoor werd er plaats gemaakt voor een buitenruimte. De achtergevel werd een in het oog springend geheel met materialen die aansluiten bij de eerder gerenoveerde burgerpanden. De geglazuuurde witte gevelsteen, veel voorkomend in de buurt, werden hier op een unieke verticale manier geplaatst. Grote glaspartijen in staal en vides zorgen voor een enorme lichtinval. 
No items found.
LOZA
Antwerpen
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2020
Een bestaande ALDI winkel werd volledig afgebroken om er een nieuw filiaal met ondergrondse parking neer te zetten. Op de bovenliggende verdiepingen bevinden zich 13 appartementen met telkens 3 appartementen per verdieping en twee penthouses met prachtige dakterrassen op het hoogste niveau.
No items found.
WEER
Mechelen
Nieuwbouw
Particuliere woningen
2019
Deze woning in Heffen is het resultaat van een intensieve verbouwing. De bestaande woning was voor de bouwheren te klein geworden, er werd daarom extra ruimte gecreëerd met plaats voor leefruimte en keuken. Verdiepingshoge ramen zorgen ervoor dat het licht diep in de woning binnendringt. Het hellend dak op de eerste verdieping werd vervangen door opgaand metselwerk met plat dak om de kamers boven te verruimen. De rode gevelsteen is een knipoog naar de sfeer van de woning voor de verbouwing. Door de ligging op een hoekperceel is de woning meteen een eyecatcher.
No items found.
GREE
Antwerpen
Renovatie bouwschil
Collectieve woningen
2019
Dit appartementsblok uit de jaren 60 gelegen langs de Antwerpse singel is een voorbeeld van een grondige energetische aanpak, rekening houdend met alle randvoorwaarden (blijvende bewoning, fasering en budgetten). In functie van de verhuurbaarheid op lange termijn en om warmteverliezen zoveel mogelijk te beperken, waren een aantal ingrepen dringend nodig. In nauw overleg met de opdrachtgever werd er beslist om de daken, de terrassen en gevels aan te pakken. De daken dienden gezien de normen 2023 geïsoleerd worden, dakranden werden aangepast en een nieuwe waterdichting werd geplaatst. De terrassen werden aangepakt op gebied van betonrot, een nieuwe waterdichtingslaag en vloerafwerkingen werden geplaatst en de balustrades en tussenschermen werden vervangen naar huidige wetgevingen. De gevels werden ontmanteld tot op bestaande draagstructuur, nieuwe doorgedreven isolatie werd geplaatst, afwerking in bepleistering en afwerking in natuursteen werden verzorgd voor een frisser en hedendaagsere look van het gebouw. 
No items found.
HUGO
Antwerpen
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2018
Het project is het resultaat van een architectuurwedstrijd en omvat de integrale aanpak van een bestaand bouwblok met 80 sociale huurappartementen daterend van de jaren 1950. Deze woningen voldeden totaal niet meer aan de huidige comfort- en oppervlaktevereisten van VMSW - een radicaal plan van aanpak was dringend nodig. Na een grondige analyse van knelpunten en potenties kwamen we tot een concept waarbij de blokken op de twee koppen van het bouwblok vervangen werden door een nieuwbouwproject met een parking eronder. De kleinere blokken werden tot op de structuur gestript en de technieken werden aangepast aan de recente normen.
No items found.
HERM
Stabroek
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2018
De werken omvatten de bouw van 23 grondgebonden ééngezinswoningen, die geschikt worden in vier groepen rond een nieuw aan te leggen straat in het verlengde van de Burgemeester Hermanslaan. Binnen het project verspreiden we een vijftal verschillende basistypes van woningen over het plangebied, zodat een gevarieerd straatbeeld ontstaat. Daarbij is elk type afgestemd op de inplanting en oriëntatie van de kavel. Een sober maar modern en strak uitzicht zijn de uitgangspunten om een mooi geheel te creëren.
No items found.
ROMB
Antwerpen
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2016
Op het prachtige Antwerpse Zuid werd een nieuwbouw met 4 appartementen gerealiseerd. De moderne en strakke gevel springt door zijn subtiliteit meteen in het oog. Er werd hier voor een donkergrijs parament gekozen met een geaccentueerde plint in combinatie met zwart buitenschrijnwerk met een aluminium kadrering. Bovendien is er nu een afzonderlijke inkomdeur met toegang naar een ondergrondse fietsenberging, dit door middel van een helling naar de kelderverdieping.
No items found.
SNEL
Antwerpen
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2015
Na de afbraak van vervallen magazijnen en garageboxen voorziet het project een nieuwbouwcomplex met een vijftal verschillende woontypes. Hierbij wordt er opnieuw een afgewerkt bouwblok gecreëerd rondom een groen hart van tuinen. Zo ontstaat een nieuwe woonstraat met ruimte voor groen en parkeren.
No items found.
BRUG
Antwerpen
Verbouwing
Collectieve woningen
2014
Dit project in de Brugstraat vervangt oude magazijnen door een Aldi-vestiging met ondergrondse parkings en erboven sociale koopwoningen, uitkijkend over een nieuw plein in het binnengebied; de historische voorgevel werd hersteld en aangepast aan de nieuwe functies van het project. 
No items found.
HALL
Antwerpen
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2012
Dit project voorziet een mix van verschillende woningtypes: op de benedenverdieping komen seniorenflats rond de gemeenschappelijke patio, met erboven klassieke- en duplexappartementen met ruime terrassen. In de achterliggende steeg worden ruime eengezinswoningen met tuin gebouwd. Het project vult een onbestemde plek in het weefsel op met veel aandacht voor schaal, doorzicht en materiaalgebruik. Qua vormgeving opteren we voor een hedendaagse en sobere architectuur die perfect in de omgeving past. opm: laureaat architectuurwedstrijd.
No items found.
BRED
Antwerpen
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2012
Op een braakliggend terrein in de Dambuurt werd een nieuw woongebouw van drie lagen en een dakverdieping, geschikt rond een groene binnentuin ontworpen. Er werd gekozen voor een donkerrode gevelsteen, referend naar naastliggende school. De toplaag werd uitgevoerd in lichtgrijze crepi om de massiviteit te verbreken. De inkomzones worden door lichtgrijze betonzones geaccentueerd. Een laag volume met garages verbindt de randbebouwing met het volume in het binnengebied, die de kopgevel van de school afwerkt. In de zijstraat werd een nieuwe groenstrook met parkingplaatsen ontworpen. 
No items found.
DUIN
Antwerpen
Nieuwbouw
Collectieve woningen
2007
Deze 18 woningen en appartementen werden ingeplant rond een nieuw wijkplein, dat door de Stad Antwerpen aangelegd werd. Een sterke volumewerking werd nagestreefd met op de hoek een verhoging van het aantal bouwlagen. Langsheen het plein worden er lagere woningen geplaatst. De kleurkeuzes qua materialisatie zijn een knipoog naar de panden die hiervoorheen stonden. 
No items found.
Deze website gebruikt cookies. Door op accepteren te drukken, ga je ermee akkoord dat er cookies op je computer worden opgeslagen. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie.